Stiglo je proljeće

U Galeriji naivne umjetnosti održana je proljetna radionica. Antun Erdec pokazao je prisutnima kako izraditi frulice i rogove od vrbove šibe i kore. Kako zvuče ne možemo prikazati u tekstu ali kako je bilo zabavno pogledajte na fotografijama.

Radionica je održana 9. svibnja. 

Erasmus+ projekt

Suradnja s odgojno - obrazovnim ustanovama i edukacija mladih jedan je od ciljeva Udruge. Koprivnička Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica provodi Erasmus+ projekt LORESU gdje su aktivnosti vezane uz stare obrte, etnologiju, lokalnu i regionalnu povijest i kulturno nasljeđe. U sklopu mobilnosti u Hrvatsku članovi društva su prikazali proces ispiranja zlata učenicima i nastavnicima iz Portugala, Španjolske, Italije i Poljske. Prikaz je prikazan na dravskom sprudu pored mjesta Brodić 1. svibnja 2019.

Straža na Isusovom grobu

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peteranec i KUD-a "Fran Galović" tijekom Velike subote (20. travnja 2019.) držali su stražu na Isusovom grobu u crkvi Sv. Petra i Pavla u Peterancu.

Tradicija naših starih

Proslava Dana županije obilježena je brojnim manifestacijama pa tako i tradicionalnom izložbom Tradicija naših starih. Kao i svake godine sudjelovali su i članovi Udruge žena Peteranec. Izložba je održana u gradskom parku u Koprivnici 13. travnja 2019.

Nastavljamo s radionicama...

   Članice Udruge žena Peteranec svake godine provode radionice izrade veza. Tijekom veljače i ožujka organizirane su radionice za članice i sve one koji žele naučiti izrađivati file u prostoriji Udruge, a u suradnji s Muzejom grada Koprivnice u Galeriji Mijo Kovačić za učenike koprivničkih osnovnih škola. Radionicu s osnovnoškolcima održale su Katica Erdec i Valerija Ljubić uz stručnu pomoć Vesne Peršić Kovač.

Valentinovo u Peterancu

Tradicionalna manifestacija održala se u Hrvastkom vatrogasnom domu 16. veljače 2019. g. Okupljenim udrugama žena obratila se predsjednica Udruge žena Peteranec, Katica Erdec, načelnik Općine, gosp. Krešimir Matijašić i dopredsjednica Županijske skupštine, Verica Rupčić. U kratkom programu predstavljen je novi broj Podravskog zbornika kojeg je predstavila gđa. Vesna Peršić Kovač i brošura Cultural Heritage of Hungary - Croatia cross border region o kojo je pričala Marina Njerš. Gosp. Zlatko Moškon iz Drava dokumentacijskog centra predstavio je izložbu fotografija peteranskih folkloraša.