Galovićeva jesen u Peterancu

Zbog poznate situacije oko pandemije COVID - 19 djelatnost Udruge i KUD -a ove godine je bitno promijenjena i broj aktivnosti smanjen na minimum. No tradiciju organizacije etno izložbi u Galeriji Ivana Sabolića u Peterancu Udruga je odlučila nastaviti i organizirala je etno izložbu Vez kao slika. Uz stručnu pomoć Vesne Peršić Kovač, članice Udruge su sakupile blago veza kojeg skrivaju njihovi ormari te izložile u Galeriji  23. listopada 2020. Nije se održalo otvorenje niti druženje zbog epidemioloških mjera no izložba je bila otvorena za javnost. Tiskan je katalog uz izložbu kojeg su pripremile Vesna Peršić Kovač i Marina Njerš kao autorice teksta i Valerija Ljubić kao autorica fotografija. Tom prigodom prikazan je i film o umijeću izrade filea i radionicama koje su se održavale u sklopu projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Izložba je realizirana u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, a uz financijsku pomoć Županije koprivničko - križevačke i Općine Peteranec.

Kudovci na snimanju reportaže

Kako je ove godine pandemija spriječila mnogobrojne aktivnosti folkloraša, a samim time i promijenila mnoga događanja, organizatori Vinkovačkih jeseni odlučili su ih odvesti u sve županijske centre Lijepe naše. Snimanje reportaže za Vinkovačke jeseni održano je 2. rujna na Zrinskom trgu u Koprivnici. Peteransku nošnju predstavili su Ana Maria Mihalić i Kristijan Gaži.

Noć muzeja

U Galeriji Ivana Sabolića održana je Noć muzeja. Dječji vrtić Lastavica Peteranec predstavio je dječje igre i plesove, a Udruga žena organizirala natjecanje najboljih domaćih likera. Pobijedila je Biserka Baronić.

Zimska škola folklora

Članice Udruge gostovale su na Zimskoj školi folklora u Koprivnici te održale radionicu filea. Zainteresirani folkloraši pokušali su izraditi pripremu za file. Bilo ih je vrlo spretnih i uspješnih.